Duitsland

Ons buurland is met ruim 80 miljoen inwoners en een florerende economie de economische motor van de Europese Unie. Voor veel bedrijven is Duitsland dan ook een belangrijke afzetmarkt. Zo ook voor Added Logistics. Onze strategische ligging tussen de Rotterdamse haven en het Ruhrgebied, aangevuld met onze uitstekende contacten maakt van Added Logistics uw ideale Duitsland-partner.

We verzorgen dagelijks groepage en volle vrachten naar diverse (soorten) ontvangers in de chemie- en staalsector, maar ook naar internationale retailers als Amazon, Zalando en supermarktconcerns Aldi, Lidl en Penny.

Typisch Duitsland

Zondagsrijverbod

Op zon- en officiële feestdagen geldt op het gehele Duitse wegennet van 0.00 tot 22.00 uur een rijverbod voor vrachtauto’s en trekker/opleggercombinaties met een maximum massa beladen voertuig van meer dan 7,5 ton.

Vakantierijverbod op zaterdagen

De ‘Ferienreiseverordnung’ geldt op alle zaterdagen in de maanden juli en augustus van 7.00 tot 20.00 uur. Van 20.00 tot 24.00 uur mag dan weer worden gereden, maar na 24.00 uur begint het zondagsrijverbod.

Feestdagen

Het land kent een structuur waarin de Bundesländer (deelstaten/provincies) veel macht hebben ten opzichte van de centrale regering in Berlijn. Dit resulteert dan ook in een wirwar van feestdagen en rijverboden. Kijk op de website van de EVO Fenedex voor de actuele lijst.

Looptijden

Groepage 1-3 dagen

FTL 1-2 dagen

Meer weten?

Onze gespecialiseerde medewerkers helpen u graag verder!